Home > App-V, SCCM, SCCM Software Deployment > App-V package not streaming to client using ConfigMgr

App-V package not streaming to client using ConfigMgr


 

If you get the following error, or something similar, when trying to deploy an App-V package using ConfigMgr there could be a variety of reasons for it’s cause.

Failed to instantiate Updates UI Server
{2D023958-73D0-4542-8AD6-9A507364F70E} with error 8000401a

Maybe the “Advertised Programs Client Agent” found within the ConfigMgr console in “System Center Configuration Manager – Site Database – Site Management – SITECODE – Site Settings – Client Agents” does not have the appropriate settings (see the screenshot).

image

Maybe IIS is not configured properly on the DP the client is trying to pull from.

Maybe the package is not located on the DP and you have protected sites configured.

Or, as it was in my case, maybe somehow the Windows Firewall is on and does not have any exceptions so it is blocking the traffic.

The bottom line is that it is not necessarily a client-side issue and I would suggest looking for configuration mistakes – we are all human after all.

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: