Home > SCCM, XenApp 6 > Remote Assistance Settings not Sticking for Dual Monitor Shadowing in XenApp 6

Remote Assistance Settings not Sticking for Dual Monitor Shadowing in XenApp 6


If you have used a solution similar to my post about Dual Monitor Shadowing in XenApp 6 you may have experience issues where launch and activation permissions get reset. I have found this to be an issue when there is a WMI corruption which makes the SCCM client repair. Specifically with Windows Server 2008 R2 with Citrix XenApp 6 I found that there is an issue where the WMI repository gets corrupted and then the SCCM client repairs and resets these values.

To remediate this you will need to determine why the WMI repository is getting corrupted. One hotfix we did apply in our environment was KB2465990 as we were getting the described behavior and errors.

Referenced hotfix: http://support.microsoft.com/kb/2465990/en-us

Advertisements
Categories: SCCM, XenApp 6
  1. sjeffers
    April 11, 2012 at 10:08 am

    How did you identify the issue of corruption and narrow it to that update?

    • April 13, 2012 at 10:45 am

      There were specific errors in the event logs on the OS that pointed to the description of this update.

  2. November 9, 2011 at 9:32 am

    Yes i have experienced the same problems too.

  1. October 25, 2011 at 12:50 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: